De woningen van nieuwbouwplan De Bennenmaker liggen in Maasbommel, de kleinste Hanzestad van Nederland.

De prominente ligging aan de Maas heeft ervoor gezorgd dat het dorp een levendige geschiedenis kent. De strategische ligging maakte van Maasbommel een belangrijke schakel in het grote Noord-Europese Hanzenetwerk. Rond de vijftiende eeuw was het een onderdeel van Hanzestad Nijmegen. In die tijd stond Maasbommel met name bekend om de mandenmakers en visserij, vandaar dat het ook wel de Snoekenstad werd genoemd.

Mooie Maas
Met 1.350 inwoners heeft Maasbommel haar prettige, dorpse karakter weten te behouden. Inwoners genieten er van de prachtige meanderende Maas, die niet voor niets ook door veel toeristen wordt bezocht. Watersportcentrum Maasbommel, watersportvereniging de Gouden Ham en jachthaven Hanzeland zijn slechts een greep uit de vele voorzieningen om optimaal van het water te kunnen genieten!

Binnen handbereik
In Maasbommel kun je naast volop watersporten ook sportief bezig zijn bij voetbalvereniging DBV, Volleybalvereniging Time Out en Tennisvereniging De Gaensacker. Uit eten ga je bij De Korenmolen of Eeterij de Pont. Verder zijn er een basisschool en een kinderdagopvang in het dorp aanwezig.

Voor meer voorzieningen kun je goed terecht in de naburige kernen Dreumel en Beneden-Leeuwen. Kies uit één van deze plaatsen jouw fijnste plek voor bijvoorbeeld de dagelijkse boodschappen. In Beneden-Leeuwen is bovendien voortgezet onderwijs te vinden.

Wil je wat verder weg naar grotere steden zoals Oss, Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch of de randstad? Via de N329 en N322 kom je gemakkelijk op de snelwegen A15 en A50, die voor een goede aansluiting zorgen. Richting Oss kun je natuurlijk ook gebruik maken van de veren over de Maas.

Google Maps